Stoc epuizat

Pachet educațional de vacanță pentru clasa a VII-a

 

 

84,50 lei 59,00 lei

Stoc epuizat

1. Vacanță în jurul lumii – clasa a VII-a   –  Caietul de vacanță conține: 50 de texte multidisciplinare, împărțite pe săptămâni, cu informații inedite pe care nu le vei găsi în manuale, 10 fragmente din cele mai îndrăgite cărți de literatură pentru copii, activități distractive, 10 mandale de colorat și o carte de animații.

2. Două cărți de ficțiune la alegere dintre:

 – Băiatul de pe Facebook  –  Julie Seagle de-abia așteaptă să vină în Boston și să înceapă facultatea. Dar, odată ajunsă în oraș, descoperă că nu cursurile sunt adevărata provocare, ci familia care o găzduiește. De unde era ea să știe că avea să devină atât de importantă pentru familia Watkins și că avea să se îndrăgostească de unul dintre frați? Și încă de cel pe care nici măcar nu l-a cunoscut!

Cum să NU cucerești un băiat  –  Desi Lee este ferm convinsă că, dacă ai un plan bine gândit, nimic nu-ţi poate sta în cale. Așa a ajuns președinta consiliului elevilor, campioană la fotbal și premiantă la caligrafie. Și tot așa are de gând să intre la Stanford. Dar când vine vorba de băieţi, e un dezastru, iar gafele ei au intrat de mult în folclorul liceului.

Fata și războiul –  „În Zagreb, războiul a început de la un pachet de țigări.” Într-o zi aparent banală din 1991, un vânzător refuză să îi dea micuței Ana Jurić un pachet de țigări croate pentru nașul ei. Nu mult după aceea, Ana și colegii ei de clasă descoperă o jucărie nouă: bicicleta generatorului electric din adăpostul în care se ascund cu toții în timpul raidurilor aeriene. Curând însă, copilăria devine imposibilă în Croația, iar Ana se trezește aruncată cu brutalitate într-un abis moral în care diferențele interetnice justifică orice cruzime.

Prizonierul B-3087   –   Zece lagăre de concentrare,  zece locuri în care ești înfometat, torturat și pus să muncești până la epuizare. Deviza tuturor: să supraviețuiască. Și asta cu orice preț! Va reuși oare Yanek să înfrunte ororile naziștilor fără să-și piardă speranța, voința și fără să uite cine este cu adevărat ?

Legenda   –  Lumea s-a schimbat definitiv. Statele Unite s-au scindat; partea de vest este ocupată acum de Republică, o națiune mereu pe picior de război cu vecinii săi. June și Day sunt doi adolescenți care vin din medii radical diferite. Trădări, torturi, asasinate – orice devine permis pentru ca tinerii să nu poată ajunge la sursa tuturor minciunilor.

Geniul   –  Republica se află în pragul haosului: Electorul Primo a murit, iar la putere a venit fiul său, Anden. June și Day se alătură unui grup de rebeli care sunt gata să îl ajute pe Day să își salveze fratele. Ei le cer în schimb celor doi fugari un singur lucru: să îl asasineze pe noul elector. Dar dacă rebelii se înșală și noul elector ar putea schimba fața Republicii?

Campionul   –  O epidemie începe să facă ravagii în colonii, amenințând să distrugă pacea fragilă care părea să se instaleze între acestea și Republică. Convinse că Republica este cea care a răspândit virusul, autoritățile din colonii amenință că dacă nu vor primi leacul, își vor distruge inamicii în război. June este singura care știe ce trebuie făcut pentru evitarea acestui dezastru. Dar ca să salveze mii de oameni, trebuie să-i ceară celui pe care îl iubește să renunțe la tot ce are.

Transgalactica   –  Într-un viitor în care oamenii au colonizat galaxia, călătoriile de la o planetă la alta se fac printr-o rețea de portaluri care nu pot fi traversate decât de niște trenuri speciale. Înzestrate cu inteligență artificială, trenurile sunt mai mult decât niște vehicule: au visele și preocupările lor, uneori chiar și probleme de temperament. Deși deplasările de la un sistem solar la altul au devenit de mult banale, pentru cei cu microbul călătoriilor transgalactice, ele și-au păstrat farmecul.

Umbrela roșie   –  În 1961, la doi ani de la revoluția lui Fidel Castro, Lucia Alvarez și fratele ei sunt trimiși de către parinți în America. Lumea în care aceștia crescuseră era în schimbare și pentru siguranța lor aceasta fusese singura soluție. În acei ani peste 14.000 de copii aveau să plece neînsoțiți din Cuba spre SUA, într-un exod aproape unic in istorie: Operațiunea Peter Pan.

Tiger Lily   –  Inima lui Tiger Lily nu seamănă cu inima altor fete de cincisprezece ani: ascunsă și neîmblânzită, pare croită pe măsura primejdiilor care pândesc la tot pasul în Țara de Nicăieri. Întâlnirea cu Peter Pan face să se nască însă în sufletul ei nu doar un sentiment cu totul necunoscut, ci și o vulnerabilitate nebănuită. Iar când pe insulă sosește Wendy, fermecătoare și gingașă, Tiger Lily va afla cât de departe este dispusă să meargă pentru a-l păstra pe Peter lângă ea.

Lungul drum către apă   –  Nya (2008) și Salva (1985) , doi copii din doua perioade diferite și astfel două povești tulburătoare despre supraviețuire și determinare, chiar și în locurile în care s-ar părea că nu mai există nici urmă de speranță.

O poveste despre un băiat și o fată   –  Admirabil scrisă, cartea vorbește cu realism, dar și cu delicatețe despre un univers pe cât de autentic, pe atât de fragil – despre adolescență și despre atâtea lucruri importante care o definesc sau o influențează. Vorbește despre școală, prietenii, diferențe și inadecvare, despre importanța imensă a unui cuvânt sau gest, despre a-l vedea cu adevărat pe celălalt și, mai ales, despre a te lăsa văzut așa cum ești de fapt.

3. CADOU – O brățară de silicon inscripționată   –  Caracteristicile brățării: material – silicon; lungime 170 mm, lățime 12 mm; culori – roz, violet, verde, turcoaz, portocoliu; inscripționare și gravare – diferite texte.