Coșul tău
COMANDĂ TELEFONIC:
021 430 30 95 / 021 411 31 37
COMANDĂ TELEFONIC:
021 430 30 95 / 021 411 31 37

Lungul drum către apă spune două povești tulburătoare despre supraviețuire și determinare, chiar și în locurile în care s-ar părea că nu mai există nici urmă de speranță. Romanul istoric conține poveștile alternante a doi copii: Nya (2008) și Salva (1985), amândoi din Sudan.

Datoria Nyei este de a aduce apă familiei sale zi de zi, de dimineața până seara, timp de mai bine de cinci luni pe an, până vine sezonul ploios.

Salva devine unul dintre Băieții Pierduți ai Sudanului, unul dintre refugiații care străbat Africa pe jos în căutarea familiei și a unui loc ferit de război. Drumul lui este plin de pericole – de la armata rebelă până la lei și crocodili , însă cea mai apăsătoare greutate se dovedește a fi singurătatea.

Salva este un supraviețuitor, a cărui poveste se intersectează cu a Nyei și se construiește în jurul importanței fundamentale de a avea acces la apă potabilă, indiferent de apartența etnică, politică sau religioasă.

Bazat pe fapte reale, Lungul drum către apă spune povestea războiului civil din Sudan, când mai mult de 20.000 de așa-ziși Băieți Pierduți au fost nevoiți să-și găsească adăpost în taberele de refugiați ale țărilor vecine și chiar în Statele Unite sau au rămas orfani.

S-ar putea să-ți placă și…

0